Ryščí výprava – kronika

Napsala NatyU

26.3 2022 v 7:45 jsme měli sraz na hlavním vlakovém nádraží v Plzni a v 8:05 nám jel vlak do Žihle. Jeli jsme asi hodinu a cestu jsme si kořenili vtipy…  když jsme konečně dorazili na místo, museli jsme jít do hodně dlouhého kopce. Poté co jsme konečně došli na konec (toho kopce) byl nástup a potom jsme šli dál. Později když jsme došli na konec lesa, kterým jsme nešli zase tak dlouho, bylo nám řečeno, že buď půjdeme po stínu ale delší cestou, nebo půjdeme po sluníčku ale, zato kratší cestou. Samozřejmě že jsme si všichni vybraly tu kratší cestu. V polovině jsme museli přecházet silnici a za nedlouho jsme měli první přestávku. Tam jsme skoro všichni dostali šestinu řízku a následovaly čimpáky… někdo měl třeba hřeben nebo šroubovák… a potom tu byli tací, kteří si přinesli něco, co dělá do země díry. Po čimpácích jsme se vydali zpátky na cestu.

Šli jsme z kopce a do kopce, potom okolo potoku a nakonec v okolí řeky, kde i následovala další a v pořadí druhá přestávka. Tak a tady přišly na řadu KPZky. V KPZ se našlo dost zajímavých věcí od šroubků až po metr s vodoměrkou (s nim bylo dost srandy). Druhým úkolem bylo to, vymyslet název pro další skupinu mrňat. Sešlo se dost dobrých nápadů. A jako třetí informace následovala výrobu talismanů, které se mají do pátku tohohle týdne dát někomu. Podmínky ale byly, že to nesmí být nikdo z oddílu a z rodiny. A přišel na řadu další kousek cesty. Jako třetí přestávka se identifikovalo tábořiště s ohništěm a tady pokračovala výroba talismanů a následně taky oběd v podobě na ohni opečených párků, buřtů, klobás nebo třeba jen chleba a rohlíku. Na přestávce se někdo z nás naučil dokonce házet žabky. Tak a následovala další cesta a taky brodění se v řece. Hned v prvním brodu se některý člen oddílu stihl dokonce i vykoupat. Potom následovaly asi další dva brody a s tím taky další přestávka v pořadí už čtvrtá. Tam se nedělo nic moc zajímavého, kdo chtěl, mohl si dodělat talismany a kdo ne tak jen odpočívat. Po přestávce jsme museli pokračovat v cestě a to znamenalo další brody a další studenou vodu.

Po dalších cca dvou brodech jsme si zahrály první hru celé oddílovky a to s létajícím talířem a brankami. Rozdělili jsme se do dvou skupin první a taky vítězná skupina měla členy: Naty, Bobřík a Adam a druhá skupina měla: Víťu, Andy, Filipa a Kryštofa. Po hře byl na plánu další kus cesty. Po dvou dalších brodech, složitému obouvaní si bot a další cesty jsme měli pátou a taky poslední přestávku. Přestávka sloužila hlavně k dodělání si talismanů. Cíl cesty byl Manětín a nám zbývalo posledních pár hodin. Takže jsme se musely vydat zpátky na cestu a po pár dalších kilometrech jsme konečně došli na zastávku v Manětíně, odkud jel autobus rovnou na hlavní vlak. nádr. v Plzni. Na autobus jsme došli přesně na čas. No a to bude vlastně asi konec. Na konec můžu vlastně jen dodat, že jsme ušli 20km, a za sebe musím říct ze to bylo fakt super.